Skip links
Bedrijf Starten in Dubai

Is Dubai echt belastingvrij?

Belasting in Dubai | Dubai is de afgelopen jaren een centrum geworden voor zaken, toerisme en expats. Een van de aantrekkelijkste kenmerken van de stad is haar reputatie als belastingvrije zone. Maar veel mensen zijn nog steeds onzeker over de specifieke kenmerken van het belastingstelsel in Dubai.

Er zijn belastingen en toeslagen (“fees”) die van toepassing zijn op mensen en bedrijven in Dubai. Laten we een aantal hiervan nader bekijken.

Belasting Toegevoegde Waarde (btw)

Btw is een soort verbruiksbelasting die wordt toegevoegd aan de prijs van goederen en diensten. De VAE hebben in 2018 een btw van 5% ingevoerd en deze is van toepassing op de meeste goederen en diensten.

Vennootschapsbelasting (Corporate Tax)

Hoewel er in Dubai geen inkomstenbelasting is, is er wel een vennootschapsbelasting die van toepassing is op bepaalde bedrijfstakken. Vanaf juni 2023 voert Dubai een vennootschapsbelasting in van 0% voor belastbaar inkomen tot AED 375.000 en 9% voor belastbaar inkomen boven AED 375.000 (Introduction about Corporate Tax)

Vergoedingen (Fees)

Naast de hierboven beschreven belastingen, kunnen particulieren en bedrijven in Dubai andere toeslagen “fees” tegenkomen. Zo is er een gemeentelijke bijdrage die geldt voor woningen en zijn er leges voor voorzieningen als water en elektra.

Wilt u meer weten over belastingen in Dubai of bent u benieuwd met welke belastingen u te maken krijgt? Boek een gratis adviesgesprek op https://endb.nl/

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?